‘Dennenprocessierups nog aggressiever dan Eikenprocessierups’

]Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

Afgelopen zomer hebben tussen de 60.000 en 100.000 mensen in Nederland geleden aan de gevolgen van de eikenprocessierups. Hiermee werd voor het eerst in ruim twee decennia het niveau van 1996 en 1997 bereikt, toen Nederland zich bewust werd van de problemen met de rups.

Processierups overlast zal verder toenemen

Experts waarschuwen al jaren voor de grote gevolgen van de eikenprocessierups. Mede door het warmere weer neemt het aantal rupsen elk jaar toe; dit jaar zijn er zeker drie keer zoveel als in voorgaande jaren.

Processierups trok dit jaar richting noorden

Een belangrijk verschil is dat de problemen zich vooral in Noord-Brabant voordeden in 1996 en 1997; nu komen de rapporten uit het hele land. Zie ook: Wat te doen met de eikenprocessierups in uw tuin?

Processierups zorgt voor huidirritaties

De dieren zijn niet meer dan 3 centimeter lang en bewegen altijd in grote groepen over bomen die ze in het voorjaar zullen eten. De haren die zich door de lucht verspreiden, kunnen ernstige huidirritatie of longen veroorzaken.

Aloë Vera producten helpen bij het verlichten van huidirritatie ten gevolge van de eiken processierups.

Het probleem kan goed worden aangepakt als er van tevoren maatregelen worden genomen, bijvoorbeeld door preventief nesten te feromoonvallen te plaatsen. Bedrijven die tegen de rupsen vechten, waren de afgelopen maanden volgeboekt. Gemeenten en provincies zetten veel extra rupsjagers in. Maar dit heeft slechts gedeeltelijk effect; zodra de haren in de lucht zijn, zijn ze moeilijk te verwijderen.

Dennenprocessierups in Nederland

Dennenprocessierupsen zijn ook in opkomst. Naast het feit dat het aantal eikenprocessierupsen elk jaar toeneemt, neemt ook de dennenprocessierups toe. De haren van dit insect zijn zelfs agressiever. De dennenprocessierups is tot nu toe vooral in Zuid-Frankrijk gevonden, maar dit jaar komen de eerste berichten over dit dier uit de Ardennen. Volgens deskundigen zal het dier hier niet vertrekken. Het is een kwestie van tijd voordat ze zich ook melden bij Noord-Brabant.