Eikenprocessierups Zalf

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

  • Wat kan ik doen in geval van irritatie door de stekende haren van de processierupsen?
  • Wat zijn de mogelijke symptomen na contact met de processierupsen?
  • Hoe contact met de rupsen vermijden?

De haren van de processierups veroorzaken een reactie of een pijnlijke uitslag met ernstige jeuk. Medische interventie is vaak noodzakelijk. Omdat brandende haren jaren na de dood van de rups kunnen aanhouden, kunnen klachten jaren lang aanhouden.

Symptomen Eikenprocessierups

Processierupsen leven in groepen en nestelen op de dikste stammen of takken van eiken. Ze bewegen in lange rijen naar hun voedsel, de eikenbladeren, en kunnen een hele boom verslinden.

Huiduitslag Eikenprocessierups:

Uiterlijk binnen acht uur na een pijnlijke contact ontstaat ernstige jeuk. De reactie vindt plaats op de blootgestelde delen van de huid maar ook op andere delen van het lichaam. Stekende haren verspreiden zich gemakkelijk door zweet, krabben en wrijven of door kleding.

Bekijk Processierups Zalf in onze webshop >

Eikenprocessierups Ogen Symptomen:

Klachten uiten zich na 1 tot 4 uur in rode, pijnlijke en waterige ogen. Wanneer een brandhaar diep in de oogweefsels zinkt, treden ernstige ontstekingsreacties op met, in zeldzame gevallen, progressie naar blindheid.

Inademen brandharen eikenprocessierups:

Stekende haren irriteren de luchtwegen. Deze irritatie manifesteert zich door niezen, keelpijn, slikmoeilijkheden en mogelijk ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van bronchospasme (vernauwing van de bronchiën zoals bij astma).

Eikenprocessierups Inslikken:

Ontsteking van de slijmvliezen van de mond en darmen treedt op met symptomen zoals hypersalivatie, braken en buikpijn. Een persoon die herhaaldelijk contact heeft gehad met de processierups heeft reacties die verergeren bij elk nieuw contact.

Behandeling Eikenprocessierups

Eerste hulp bij contact met processierupsen is afhankelijk van het type contact en de ernst van de symptomen.

In geval van algemene symptomen

Mensen die, naast lokale symptomen, algemene symptomen hebben zoals malaise, duizeligheid, braken, moeten naar een ziekenhuis worden verwezen.

In geval van contact met de huid

  1. Trek alle kleding uit.
  2. De kleding wordt op de hoogst mogelijke temperatuur gewassen.
  3. Was de huid grondig met water en zeep.
  4. Je kunt uiteindelijk plakkerig papier gebruiken om stekende haren uit de huid te halen, een beetje zoals een ontharing.
  5. Smeer Eikenprocessierups Zalf

In geval van oogcontact

De ogen moeten worden gespoeld. Na het spoelen, eventueel zorgvuldig oogonderzoek laten doen om de aanwezigheid van resterende stekende haren uitsluiten.

In geval van contact met de luchtwegen Eikenprocessierups
De beoordeling van ademhalingssymptomen wordt gedaan door een arts. Het geeft een behandeling aangepast aan de symptomen. De behandeling omvat antihistaminica en / of corticosteroïden en aerosolen of vernevelingen.

In geval van inslikken

Neem een groot glas water. Je kunt proberen het haar uit de mondwand te verwijderen door voorzichtig met een spatel of een kompres te schrapen of door ze met plakpapier te “epileren”.

Endoscopie onder algemene anesthesie is vaak nodig om diepe stekende haren te extraheren die verankerd zijn in de slijmvliezen van de mond, keel of slokdarm.

Brandharen Eikenprocessierups

Stekende haren van processierupsen hebben kleine haken.
De stekende haren eindigen in een punt en dragen kleine haken aan hun uiteinden. Ze worden gemakkelijk losgemaakt van de rups door de wind. Wandelaars en de fietsers kunnen makkelijk slachtoffer worden. De haren zijn 0,2 tot 0,3 millimeter lang. Elke rups heeft honderdduizenden haren.

Vanwege hun specifieke structuur klampen deze haren zich gemakkelijk vast aan de weefsels (huid en slijmvliezen) en veroorzaken ze een reactie.

Eikenprocessierups Voorkomen met Val

Er zijn verschillende Eikenprocessierups vallen beschikbaar die bevruchting van nieuwe eikenprocessierupsen kan voorkomen. Heb je last van eikenprocessierupsen in je tuin? Dan kunnen deze vallen ervoor zorgen dat het aantal eikenprocessierupsen volgend jaar afneemt.

Bekijk de eikenprocessierups vallen in onze webshop >>