Processierups Preventief Bestrijden

De Eiken Processierups vormt een grote plaag in Nederland. Behalve dat de processierupsen bomen ontbladeren, zorgen de beestjes voor veel overlast bij mens en dier.

Strijd tegen processierups – Hand in eigen boezem

De strijd tegen de processierups door gemeentes, is voornamelijk gericht op openbare parken en tuinen. Echter omdat voor veel Nederlanders het belangrijkste probleem niet de schade aan bomen is, maar de huidirritaties bij mens en dier, steken veel Nederlanders hand in eigen boezem.

Permanente oplossing Processierups is er niet

De huidige kennis van de biologie van de eikenprocessierups lijkt te beperkt om aanbevelingen voor permanente bestrijding mogelijk te maken. Er moet daarom een aanzienlijke onderzoeksinspanning worden ondernomen om een wetenschappelijke en technische basis te leggen voor het ontwikkelen van alternatieve en geïntegreerde methoden voor het beheersen van het risico van de processierupsen

Zelf Preventief Processierups Bestrijden?

Feromoonvallen worden veel gebruikt om processierupsen uit tuinen te weren. In deze vallen wordt een feromoon lokaas gebruikt om mannelijke processievlinders te lokken. Eenmaal aangetrokken kan de processievlinder de val niet meer verlaten en wordt bevruchting met de vrouwtjes processievlinder (en hiermee processierups- eitjes) voorkomen.

In de webshop van processierupsjes.nl zijn de feromoonvallen en feromooncapsules te koop.

Bekijk de feromoonvallen en feromooncapsules in onze webshop >>