In 2020 grote Eiken Processierups overlast verwacht

Artsen in Nederland meldden afgelopen juni een grote piek bij patiënten wegens klachten in verband met de giftige eikenprocessierupsen. Artsen in de eerstelijnszorg zagen in de laatste week van juni 4,5 keer meer patiënten dan in andere weken, volgens zorgonderzoekorganisatie Nivel.

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

Eiken Processierups 2020

Vergelijkbare problemen worden volgend jaar verwacht, zei het instituut, en zullen doorgaan totdat de invasie van de eikenprocessierups onder controle is. De gezondheidsproblemen werden veroorzaakt door de haren van de rups, en baby’s en peuters waren onder de zwaarst getroffen.

Scherpe stijging in Processierups klachten

“Blootstelling aan de stekende haren wordt geassocieerd met allerlei huid-, oog- en luchtwegklachten. Naast irritante jeuk en bulten gaan de symptomen vaak gepaard met roodheid en pijn, ”aldus het rapport.

Er zijn scherpe stijgingen van klachten gemeld in Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Utrecht. Ongeveer 150 mensen op elke 100 duizend inwoners bezochten hun zorgverleners voor meldingen van jeuk in de 26e week van 2019.

Het nationale gemiddelde tussen 24 en 30 juni dit jaar was ongeveer 85 mensen per 100 duizend. Dat aantal was dichter bij 20 de meeste andere weken in 2019, en ook tijdens week 26 van voorgaande jaren.

Jeuk en andere symptomen Processierups

De meest voorkomende symptomen waren huiduitslag, vlekkerige huid en jeuk. De organisatie slaagde erin om de symptomen te koppelen aan de rups, deels omdat er die week geen substantiële piek in hooikoortsklachten was.

Nivel speculeert dat nog meer mensen problemen hadden dit jaar omdat niet iedereen de dokter bezocht. Aan Caterpillar gerelateerde klachten waren het meest prominent van 17 juni tot 14 juli.

Processierups Zalf

In de webshop van processierupsjes.nl zijn tal van zalfjes te koop die de klachten ten gevolge van de eikenprocessierups verlichten. Het assortiment met processierups zalfjes in onze webshop is zorgvuldig samengesteld door erkende huidtherapeuten.

Bekijk de Processierups Zalf in webshop >>