Eikenprocessierups behandeling kinderen

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

Van alle griezelige kriebels waarmee kinderen in contact komen buitenshuis, lijken rupsen redelijk onschadelijk. Deze pluizige kleine wezens lijken schattig, en uiteindelijk veranderen ze in vlinders (of motten). Hoewel het waar is dat een ontmoeting met een eikenprocessierups meestal niet zo gevaarlijk is als bijvoorbeeld een bijensteek of een tekenbeet, zijn rupsen niet altijd zo onschuldig als ze eruit zien. Contact met de eikenprocessierups kan een jeukende, misschien zelfs pijnlijke uitslag uitnodigen.

Symptomen Huiduitslag Processierups

Een huiduitslag veroorzaakt door het aanraken van een eikenprocessierups kan eruit zien als kleine blaasjes, rode bultjes of gebieden met rode, schilferige huid. Soms kan een kind lichte tot matige prikken of pijn voelen.

Deze symptomen kunnen verschijnen binnen enkele minuten na het contact met de processierups en kan meerdere dagen duren indien de plekjes dien adequaat worden behandeld.

Eikenprocessierups in Mond

Als een kind een eikenprocessierups in zijn mond stopt of zijn ogen aanraakt na contact met de eikenprocessierups, kan er een ernstiger reactie optreden. Hij kan moeite hebben met ademhalen of slikken, hooikoortsachtige symptomen ontwikkelen of conjunctivitis krijgen (een ooginfectie ook bekend als roze oog).

Processierups irritatie zonder contact

Het is belangrijk om te weten dat een kind soms uitslag kan krijgen zonder zijn vingers op een rups te leggen, vooral in gebieden waar veel beestjes tegelijk zijn. In het voorjaar verliezen de eikenprocessierupsen hun brandharen en deze kunnen op de blote huid landen.

Uitslag van Eikenprocessierups symptomen behandelen

Als uw kind een jeukende, mysterieuze uitslag ontwikkelt, wilt u misschien dat uw kinderarts een kijkje neemt, gezien hoe gemakkelijk het is om een ​​rupsuitslag te verwarren met iets anders dat mogelijk gevaarlijker kan zijn. En natuurlijk, laat de arts weten dat uw kind rond rupsen is geweest.

Wanneer moet je naar de dokter als je huiduitslag  door Eikenprocessierupsen hebt?

Als uw kind of uzelf een rups daadwerkelijk aanraakt en onmiddellijk reageert, moet u eerst zoveel mogelijk kleine haartjes verwijderen die op zijn of haar huid zijn afgewreven. Vaak is met een zorgvuldige behandeling een consult bij de dokter niet direct nodig. Indien de klachten aanhouden of van dusdanig complex aard zijn, adviseren we wél een huisarts te raadplegen.

Hoe zelf Eikenprocessierups irritatie behandelen met zalf?

  1. Wrijf een strook plakband op het gebied waar de haren zich bevinden en trek ze eraf, zoals u pluisjes van een kledingstuk zou verwijderen. Herhaal met nieuwe tape totdat je denkt dat je alle haren hebt die je kunt.
  2. Was vervolgens het gebied met zeep en water.
  3. Breng ruim processierups zalf aan op de irritatie plekken
  4. Herhaal dit 2x daags gedurende enkele dagen

In onze webshop vindt u tal van processierups zalfjes die door onze erkende huidtherapeuten worden geadviseerd.