Processierups Hond

Heeft je hond lopen snuffelen in de bossen en daardoor in contact gekomen met de brandharen van de processierups? De gevolgen kunnen akelig zijn er zorgen voor veel klachten bij de hond.

Steeds meer honden in contact met processierups

De afgelopen jaren kunnen we praten over een fikse opmars van de processierups in Nederland. De afgelopen jaren veroorzaakte de processierups de overlast met name in België en zuid Nederland, terwijl sinds 2019 nagenoeg heel Nederland hinder ondervindt. Naast mensen zijn ook dieren enorm de dupe hiervan. We krijgen vooral veel vragen voor middeltjes tegen de klachten bij honden, katten, paarden en konijnen.

Huidirritatie en jeuk meest genoemde klachten

We krijgen vooral veel vraag naar producten die de jeuk en huidirritatie, ten gevolge van de processierups, moeten tegengaan. We hebben inmiddels een assortiment samengesteld met producten die de klachten snel tegengaan.

Espree Aloë Vera Hondengel

We adviseren de Hondengel van Espree Aloë Vera. Dit is een huidverzorgende gelei op basis van Aloe vera. Aloe vera jelly kan uitwendig gebruikt worden bij aangedane plekjes van de huid. De gel verzachtend en koelt en kan daarom goed ingezet worden als aftersun. Ook in te zetten voor de mondhoeken (lipplooien).

Bekijk de Espree Aloë Vera in onze webshop >>

Irritatie in mond van hond door bijten in processierups nest

Naast huidirritatie en jeuk, horen we ook veel hondenbezitters over irritatie en wonden in de mond. Sommige honden grijpen met hun mond vol in een processierups nest, en dat is niet zonder gevolgen. Er kunnen irritaties, bultjes en blaasjes op de tong ontstaan die zeer pijnlijk zijn. Ons advies is om de mond goed te spoelen. Ons assortiment wordt spoedig aangevuld met gedestilleerd water.  Dit water kan ook gebruikt worden bij het spoelen van de ogen, indien deze geïrriteerd zijn.

*Het kan zo zijn dat het gedestilleerde water inmiddels is toegevoegd in de webshop. Neem gerust een kijkje.