Processierups Nederland 2020

Gewapend met fakkels en speciale stofzuigers proberen inwoners in steden in heel Nederland terug te vechten tegen de eikenprocessierupsen. De brandharen van de eikenprocessierups kan pijnlijke uitslag en zelfs astma-aanvallen veroorzaken.

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

Jeuk klachten door processierups

De eiken processierupsen zullen in 2020 terugkeren en zullen de restaurants, zwembaden en scholen in heel Nederland weer teisteren.  De fijne, lange haren op het lichaam van de rups bevatten een irriterende toxine die jeukende, blaarvormige uitslag veroorzaakt, die weken kan duren.

De haren kunnen ervoor zorgen dat mensen zich duizelig of koortsig voelen en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken die in extreme gevallen tot astma-aanvallen kunnen leiden.

Vooral het midden en noorden van het land hebben in 2020 te lijden, omdat de aantasting van eikenbomen daar dit jaar groter is dan verwacht.

Zwembad gesloten door Processierups

Ook in net over de grens in Duitsland wordt veel hinder ondervonden van de processierupsen. In Dortmund is een zwembad in juni zelfs gesloten vanwege de rupsen, terwijl negen kinderen in Mülheim moesten worden behandeld nadat ze last hadden van allergische reacties tijdens een sportfestival.

Eikenprocessierups preventief bestrijden

Veel lokale overheden behandelden hun eiken dit jaar preventief. Ondanks pogingen om de nesten te voorkomen, zeggen experts dat het hete, droge weer de rupsbevolking heeft helpen exploderen.

De rupsen verschijnen meestal begin mei en veranderen in motten tussen juli en september. Verdelgers gekleed in beschermende pakken en beschermende maskers zijn gestuurd om de rupsnesten uit de bomen te verwijderen. Sommigen gebruiken sprays, vlambrander en gespecialiseerde stofzuigers om de nesten te verwijderen.

Processierups Zalf

Huidtherapeut Anne van den Haak werd de afgelopen maanden platgebeld door mensen met vragen over zalfjes die helpen tegen de vervelende symptomen.

“We wezen hen aanvankelijk de deur, we konden niet aan alle vraag voldoen”. “Maar we hebben nu bedacht dat we gaan proberen om het landelijk te leveren.” We hebben er daardoor voor gekozen om processierupsjes.nl webshop op te zetten.

Bekijk hier onze processierups zalf >>