Processierups Brabant

Er is een dringende waarschuwing aan de bewoners van Brabant gegeven nu in delen van de provincie de aanwezigheid van de processierups een probleem begint te worden. Als het weer warmer wordt, komen velen van ons massaal naar onze parken en open ruimtes om wat tijd buiten te genieten, maar de provincie dringt er bij de bewoners op aan dat ze nu waakzaam moeten zijn – vooral rond eiken.

Bewoners worden dringend verzocht de rupsen en hun nesten te vermijden, omdat ze jeukende huiduitslag, oogirritaties en, in ernstige gevallen, ademhalingsmoeilijkheden bij mensen en huisdieren kunnen veroorzaken.

Risicoperiode Processierups

De grootste risicoperiode is van mei tot juli, wanneer de rupsen tevoorschijn komen en zich voeden voordat ze in volwassen motten veranderen, maar de nesten, zelfs oude, mogen nooit worden aangeraakt. De nesten zijn meestal koepelvormig of druppelvormig en kunnen in grootte variëren. Sommige zijn misschien zo groot als een pingpongbal, terwijl andere zo groot kunnen zijn als een rugzak.

Gewapend met fakkels en speciale stofzuigers proberen inwoners in steden in heel Nederland terug te vechten tegen de eikenprocessierupsen. De brandharen van de eikenprocessierups kan pijnlijke uitslag en zelfs astma-aanvallen veroorzaken.

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.