Processierups in tuin?

Heb je last van processierupsen in of rondom je woning? Zorgen de processierupsen in je tuin voor hinder en overlast omdat de brandharen van de rups je huid of ogen irriteren?

Processierupsjes.nl helpt je bij de bestrijding van de processierupsen en het behandelen van de vervelende gevolgen in de vorm van huidirritaties.

Processierups zit al in je tuin?

De processierups is vroeg dit jaar. In het voorjaar van 2019 liepen de temperaturen al vroeg op, waardoor de processierupsen er dit jaar eerder waren dan de afgelopen jaren. Zodra de processierups zich genesteld heeft in je tuin, dan is het te laat. Wat resteert is symptoombestrijding van klachten zodra de brandharen van de processierupsen huid en oog bereikt hebben.

Zalfjes tegen processierups huiduitslag

Hebben de processierupsen je al flink te pakken gehad en is er al sprake van huiduitslag? Dan is het raadzaam om de jeuk en irritatie symptomen tegen te gaan. Processierupsjes.nl heeft een heel assortiment zalfjes en crèmes die hier bij helpen. We zijn erkende huidtherapeuten, dus kunnen je voorzien van professioneel advies. Neem gerust een kijkje in de webshop en neem gerust contact met ons op bij vragen.

Processierups preventief weren uit tuin?

Heb je nog geen overlast van de processierups rondom je woning? Wees er dan snel bij, want de processierupsen verspreiden zich snel en dit kan volgend jaar anders zijn.

Ook als je dit jaar wel processierupsen in je tuin hebt, kun je ervoor zorgen dat dit volgend jaar niet zo is.

De Processierups Valletjes (Feromeenval)

Om te voorkomen dat de processierups zich ook volgend jaar in je tuin nestelt, kun je ervoor kiezen om valletjes te plaatsen. Rond juli/ augustus/ september gaan de rupsen zich ontpoppen tot vlinder.

Met de processierups valletjes kunnen mannelijke processierups vlinders gelokt worden door middel van feromeencapsules.

Zodra de mannelijke processierups in de val is gelokt, kan hij de val niet meer verlaten. Hierdoor wordt nieuwe bevruchting voorkomen. Best een fijne gedachten, als je weet dat iedere vrouwtjes processierups verantwoordelijk is voor ruim 200 eitjes.

Feromeencapsules

De geurstof/ feromeencapsules die de mannetjes processievlinders lokken, zijn evenals de valletjes, verkrijgbaar via de webshop van processierupsjes.nl.

Neem gerust een kijkje in onze webshop. Advies nodig? Stel gerust je vraag.

Bekijk hieronder hoe je de valletjes kunt installeren