Processierups Jeuk Föhn

Een föhn gebruiken om de jeuk te verhelpen die veroorzaakt is door de processierups. Door de bulten op te warmen zou het eiwit stollen en daardoor de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Op social media werd er de afgelopen tijd veel over gesproken en werd de remedie ook veel in twijfel getrokken.

Arts en eikenprocessierups-deskundige Henk Jans reageert

Artsen en eikenprocessierups deskundigen spreken, het gerucht dat föhnen helpt, tegen. “Als je de bultjes door de brandharen van de eikenprocessierups eenmaal hebt, dan helpt een föhn niet”, zegt Jans. “Die bultjes ontstaan door histamine, die door je cellen wordt vrijgemaakt als reactie op de lichaamsvreemde eiwitten van de brandharen van de eikenprocessierups. Tegen dit vrijmaken van histamine werkt föhnen niet.” Los van het feit dat föhnen niet helpt, kan het bovendien zorgen voor irritatie en verbranding door de hoge temperatuur.
Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

Spoelen en Aloë Vera tegen Processierups jeuk

Zodra de brandharen in de huid zijn terecht gekomen is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. In de volgende drie stappen kunnen de gevolgen van de processierupsen het beste verholpen worden.

  1. Met plakband of tape de haartjes (deels verwijderen)
  2. Schoon spoelen van de huid
  3. Verzachtende crème toepassen (Aloë vera, calendula, menthol of eucalyptus)

Bekijk assortiment Processierups zalfjes >

De zalfjes van Processierupsjes.nl tegen processierups klachten

In de webshop van processierupsjes.nl zijn verschillende zalfjes te vinden die Aloë vera, calendula, menthol of eucalyptus bevatten. Processierupsjes.nl is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en kan je voorzien van professioneel advies. Indien je vragen hebt over een bepaalde crème, dan horen we dit graag!

Deskundigen adviseren om verzachtende crème toe te passen (Aloë vera, calendula, menthol of eucalyptus).

Processierupsen voortplanting voorkomen

In onze webshop zijn zogenaamde feromoonvallen (processierups vallen) te koop. Door deze met feromooncapsules in de tuin te plaatsen, wordt voorkomen dat processierupsen zich voortplanten. In de webshop meer informatie hierover.

Door de Feromoonval met feromooncapsules in de tuin te plaatsen, wordt voorkomen dat processierupsen zich voortplanten.