Processierups op Huid?

De processierups. Misschien wel het meest besproken onderwerp van het afgelopen jaar. Het feit dat jij op deze pagina bent beland, wijst erop dat ook jij naar alle waarschijnlijkheid slachtoffer bent geworden van de gevolgen die de processierups en brandharen met zich mee brengen.

De afgelopen twee jaar heeft de processierups flink terrein gewonnen in Nederland en dat houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Beperkte de processierups zich de afgelopen jaren tot het zuiden van Nederland, inmiddels is bijna heel Nederland veroverd door de kleine beestjes.

Bekijk de processierups radar van dit jaar.

Processierups bultjes op huid? Bestrijd de symptomen.

Jeuk, bultjes en blaasjes op huid door processierups

Iedere rups heeft ongeveer 700.000 hele kleine brandhaartjes op het lijf. Zodra je in contact komt met deze brandhaartjes, dan kan er een ontzettend vervelende irritatie ontstaan. Zelfs als je uit de buurt blijft van de eiken bomen waarin de processierupsen zich begeven, kunnen de brandhaartjes jouw lichaam bereiken.

De brandhaartjes zweven door de wind door de lucht en kunnen je ook huid bereiken als je op de fiets naar het werk zit of met de hond aan het wandelen bent.

Wat te doen tegen processierups jeuk op je huid?

Om de irritatie op de huid en in de ogen te verminderen kun je zelf onderstaande stappen ondernemen:

  • Spoel de huid en ogen goed met lauw water.
  • Of strip de huid met plakband.
  • Niet wrijven of krabben!

Zalf tegen processierups symptomen

Op processierupsjes.nl vind je tal van producten die de irritatie ten gevolge van de processierups brandhaartjes verminderen.

Onze huidtherapeut Anne van den Haak heeft een selectie producten toegevoegd aan deze website die helpen de irritaties te verminderen. De producten zijn zorgvuldig uitgekozen. Indien je op zoek bent naar advies, of vragen hebt over één van de producten, neem dan gerust contact op via de chat.

Neem eens een kijkje in onze webshop met preventieve producten tegen de processierups en overige zalfjes en crèmes die de symptomen ten gevolge van de processierups bestrijden.