Processierups Plaag trekt in 2020 verder naar het noorden

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

Zoals eind mei werd voorspeld, zijn de omstandigheden deze zomer tot nu toe gunstig geweest voor de eikenprocessiemot. Bijna heel Nederland en verschillende Duitse steden vechten momenteel tegen de giftige larve – een rups die giftige haren draagt ​​die huidirritatie en astma bij mensen kunnen veroorzaken .

Gevolgen Eikenprocessierups Plaag

Een aantal wegen, restaurants en parken zijn de afgelopen maand afgesloten en verschillende mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen: negen in Mülheim, in het westen van Duitsland, en zes in Münster, dat weer in het westen van Duitsland ligt.

Bij de route van de Nijmeegse vierdaagse is eveneens rekening gehouden met de aanwezigheid van de processierupsen. De organisatie heeft getracht de route processierups-vrij te maken/ houden.

Eikenprocessierups trekt in 2020 verder naar het noorden

Waarnemingen van de processie mot zijn dit jaar al geregistreerd aan de zuidkant van Lolland-Falster (Denemarken), hoewel de algemene consensus is dat de rups dit jaar nog geen grote bedreiging zal vormen.

Desondanks bereiden de Deense autoriteiten zich voor op het ergste en stellen ze een plan op om zoveel mogelijk insecten uit te roeien.

Juli en augustus zijn meestal hun meest actieve maanden, en hoewel de mot geen invasieve soort is in Nederland, heeft de droogte van vorig jaar dit jaar geleid tot veel meer fokken. De eerste mannelijke eikenprocessiemotten zijn al gevangen aan de zuidkant van Denemarken.

Zelf Processierups Bestrijden

Gemeentes proberen zoveel mogelijk preventieve maatregelen te nemen. Echter, lijkt het de afgelopen jaren ‘dweilen met de kraan open’. Met behulp van de zogenaamde feromoonvallen kunnen particulieren heft in eigen handen nemen. Door de valletjes te plaatsen in de eikenbomen, kan nieuwe bevruchting in de woonomgeving voorkomen worden. Geadviseerd wordt om de feromoonvallen met feromoon geurstof gedurende het hele najaar te plaatsen.

Bestel hier de feromoonvallen en feromoon geurstof in onze webshop.