Processierups Plaag

Sinds enkele jaren wordt Nederland geteisterd door de Eiken Processierups. De laatste jaren trekt de plaag vanuit het zuiden van het land steeds verder naar het noorden. Op de Processierups Radar van processierupsjes.nl is exact te zien waar momenteel de meeste hinder wordt ondervonden.

Bekijk processierups radar >

Processierups plaag voorbij?

Nadat de temperaturen dalen, zal de processierups plaag afnemen. Echter is dit tijdelijk. De rupsen ontpoppen zich tot vlinder en na de bevruchting tussen mannetjes en vrouwtjes processievlinders zullen de rupsen terugkeren zodra de temperaturen komend voorjaar weer aantrekken.

Voorkomen van processierups plaag

Wil je volgend jaar voorkomen dat de processierups zich nestelt in jouw woonomgeving? Dan is dit het moment om de bevruchting tegen te gaan.

Voorkom nieuwe processierups plaag

Feromeenval – processievlinder val

Met de feromeenval kun je de bevruchting van de vrouwelijke processievlinders voorkomen op een biologische manier. Met een speciale geurstof (uit feromeenval capsules) worden mannelijke processievlinder naar de valletjes gelokt. Op het moment dat de vlinders in de val zijn gelokt, kunnen ze deze niet meer verlaten waardoor bevruchting wordt voorkomen.

Best een fijne gedachte, als je weet dat er na iedere bevruchting minimaal 200 nieuwe processierupsen zijn verwekt.

Bekijk de feromoonval en feromooncapsules in onze webshop.

Hoe werkt de Feromeenval?