Processierups val?

Heb je last van de eikenprocessierups? Er zijn verschillende mogelijkheden om te voorkomen dat de vervelende processierupsen zich ook volgend jaar nestelen rondom je woning.

De processierups val, ookwel Feromeenval, voorkomt dat mannetjes en vrouwtjesvlinders bij elkaar in de buurt komen en elkaar bevruchten.

Processierups ontpopt zich tot vlinder

In de periode van juli tot september ontpoppen de rupsen zich tot nachtvlinders. Dit is ook de periode waarin de processievlinders elkaar bevruchten. Indien de bevruchting plaatsvindt, zal iedere vrouwelijke processierups die uit de bevruchting voortkomt, verantwoordelijk zijn voor 200 nieuwe processierups- eitjes.

Processierups preventief bestrijden met val

Processierups val voorkomt bevruchting processievlinder

Wacht niet af en tref je maatregelen in het najaar. De processierups val is een simpele en biologische manier om bevruchting te voorkomen. De feromeenval is een val waar je een geurstof in plaatst die de mannelijke processievlinder lokt. Zodra de mannelijke processie vlinder zich in de val bevindt, kan deze er niet meer uit.

Gevolg: Geen bevruchting > Geen Processierupsen > Geen Brandharen > Geen Jeuk!

De Processierups vallen

verkrijgbaar in onze webshop!

De geurstof die in de Feromeenval geplaatst wordt, heeft een werking van ongeveer 4 weken. Wij adviseren om, om de 4 weken de geurstof te vervangen.