Processierups Weghalen?

Heb je onlangs een processierups plaag gesignaleerd in je woonwijk, rondom de school van je kinderen of in je eigen achtertuin? Dan hebben we slecht nieuws. We raden aan om niet zelf actie te ondernemen maar hiervoor een professional in te schakelen. Helaas zitten er hoge kosten aan het weghalen van de processierups verbonden.

Processierups weghalen met valletjes

Een tweede optie is om dit jaar de processierups te vermijden, zodat huidirritaties voorkomen worden. Indien de brandhaartjes in contact komt met je ogen, huid, of luchtwegen, dan kunnen er tal van vervelende irritaties ontstaan. Bekijk onze webshop met processierups zalfjes.

Voorkom dat de processierupsen zich volgend jaar weer nestelen

Het goede nieuws is, dat na de zomer de processierupsen zichzelf ontpoppen tot vlinder en dus tijdelijk verdwijnen.

Dit is echter wel het moment om in te grijpen en te voorkomen dat de processierups zich volgend jaar op de zelfde plek nestelt.

Feromoonval voor processierups(vlinder)

Met de zogenaamde Feromoonval en de Feromoonval capsules (deze geven een geur af) zorg je ervoor dat de mannetjesvlinders zichzelf opsluiten in de feromoonval. Gevolg is dat de mannetjesvlinders niet meer bij de vrouwtjesvlinders kunnen komen en er dus geen bevruchting plaatsvindt in jouw tuin!

Best een fijne gedachte als je weet dat er per vrouwtje, minimaal 200 nieuwe rupsen op de wereld worden gebracht.