Processierups Vlinder Bestrijden

De processierups overlast is grotendeels voorbij. Wat velen niet weten, is dat dit het moment is om te voorkomen dat we volgend jaar opnieuw geteisterd worden door de rupsen.

Vanaf halverwege juli ontpoppen rupsen zich tot processievlinder. In de maanden juli, augustus en september leggen vrouwelijke processievlinders honderden eitjes in eikenbomen.

Voorkom nieuwe processierupsen met de processievlinder val

Vrouwelijke Processievlinder legt honderden processierups- eitjes

In de maanden juli, augustus en september vinden bevruchtingen plaats tussen mannetjes en vrouwtjes processievlinders. Deze eitjes overleven de wintermaanden en zullen vanaf komend voorjaar uitkomen.

Jonge processierupsen in voorjaar

In de maanden maart, april en mei zullen de eitjes uitkomen en zullen de processierupsen massaal terugkeren in Nederland. Verwacht wordt dat de komende jaren de processierups overlast alleen nog maar zal toenemen.

Voorkom bevruchting met Processievlinder val

De bevruchting van de processievlinder is te voorkomen door processie vlinder valletjes te plaatsen. Ook wel Feromoonvallen genoemd. Door feromooncapsules (lokaas) te plaatsen in de feromoonvallen worden mannelijke processievlinders gelokt. Doordat de mannetjes processievlinders de val niet kunnen verlaten wordt bevruchting voorkomen.

In de webshop van processierupsjes.nl zijn zowel de processierups vallen, als de feromooncapsules te bestellen.

Neem gerust een kijkje. Vandaag besteld, morgen in huis.