Val tegen eikenprocessierups moet opmars processierups tegengaan

Warm weer betekent dat eikenprocessierupsen in opmars zijn en ze kunnen kinderen en honden ernstig verwonden omdat ze ernstig irriterende haren bevatten.

In de periode maart/ april zullen de eerste processierupsen tevoorschijn komen.

Ecologische processierups val

Sinds enkele jaren is het bespuiten van de lucht met chemicaliën verboden en dus zijn steeds meer instanties en particulieren op zoek naar ecologische processierups vallen.

Natuurlijke roofdieren zoals koolmees, koolvis en grote bonte koekoek zullen gelukkig meewerken met de bestrijding van processierupsen. Helaas blijkt dit al jaren niet voldoende. Vorig jaar werden de processierups eco- vallen ontwikkelt om de rupsen grootschaliger te bestrijden.

Processie rups nest

Bij warm weer verlaten rupsen het nest en gaan naar onderen in de boom, waar ze in lange rijen naar toe marcheren.

Als ze bewegen, vallen hun haren af ​​en kunnen mensen, honden of andere dieren die in contact staan ​​met de grond ernstige huidirritaties krijgen.

Vang de eikenprocessierupsen met de Processierups Val

Als uw tuin processierupsen met motten heeft, kunnen onze eco-vallen helpen. Ze zijn specifiek ontworpen om zich op processie-larven te richten en zijn een eenvoudige en effectieve manier om processierupsen van eikenbomen op lokaal niveau te beheren. De val maakt gebruik van het natuurlijke gedrag van de rupsen: installeer de val eenvoudig op een aangetaste boomstam. Na een paar dagen zullen de rupsen beginnen te dalen. Wanneer de valzak vol is, verwijdert u deze en gooit u deze weg en bevestigt u een nieuwe zak of verplaatst u de val naar een andere boom. Geen pesticiden of sprays nodig!

Bekijk onze webshop voor de processierups val en tal andere producten>