Wat doen na contact met processierups?

Als het gaat om de processierups, kun je kijken, maar je wilt ze zeker niet aanraken.

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

Irriterende rupsen met brandharen, ook bekend als de eikenprocessierups, duiken dit voorjaar weer op in Nederland. Vanuit de overheid worden de Nederlanders massaal gewaarschuwd zich niet voor de gek te laten houden door het zachte en harige uiterlijk van de eikenprocessierups.

Processierups haren zorgen voor jeuk en irritatie

De meest gevreesde eikenprocessierups in Nederland kan “ondraaglijke irritatie” veroorzaken. De vacht van de rupsen verbergt brandharen die aan je huid kleven. Duizenden Nederlanders leerde die les vorig jaar op een vervelende manier toen men in aanraking kwam met de brandharen van de processierups.

Jeuk, irritatie, oogklachten en ademhalingsproblemen. Heel Nederland ondervond er hinder van. De afgelopen jaren beperkte de eikenprocessierups zich tot het zuiden van Nederland, waardoor de gevolgen van de rups bij veel Nederlanders nog onbekend was.

Veel Nederlanders hadden eerder gehoord van eikenprocessierups, maar dat de jeuk zo intens kon zijn, wisten velen niet.

Jeuk eiken processierups

Na aanraking met de processierups wordt de jeuk onmiddellijk en snel erger en kan deze ondragelijk worden. Hoe erg de irritatie is, hangt af van waar de brandharen zijn ingebed in je huid.

Zalf tegen processierups jeuk

Gelukkig geven veel huidtherapeuten aan dat de intense jeuk snel kan afnemen indien er een adequate behandeling is geweest.

Wat doen na contact met processierups?

  1. Spoel de huid.
  2. Plaats een sterke tape op het gebied dat getroffen is door de processierups.
  3. Trek de tape er in één ruk af, zodat brandharen (gedeeltelijk) verdwijnen.
  4. Smeer de processierups zalf op de huid

Smeer vervolgens 2x daags de processierups zalf op de huid, tot dat de symptomen voelbaar afnemen.

Bekijk onze processierups zalf in de webshop >>

Speciale eikenprocessierups zalf ontwikkeld door huidtherapeuten

De eikenprocessierups zalf van processierupsjes.nl is ontwikkelt door erkende huidtherapeuten. De ingrediënten zorgen voor een snelle, verkoelende werking. Binnen enkele dagen zullen de reacties ten gevolge van contact met de eikenprocessierups verdwijnen.