Wat kun jezelf doen tegen de Eikenprocessierups?

Uw eerste taak als eigenaar of beheerder van eiken bomen die worden beïnvloed door eikenprocessierupsen is om uzelf en anderen, en huisdieren en vee, te beschermen tegen de gezondheidsrisico’s die het ongedierte met zich meebrengt.

Beperkt op voorraad

Op zoek naar Processierups Zalf, die de jeuk snel laat verdwijnen? Heel Nederland krijgt er mee te maken. De eiken processierups trekt steeds verder van het zuiden van het noorden en steeds meer mensen worden getroffen door de processierups. Verhelp de symptomen snel met onze Processierups Gel.

De eikenprocessierupsen ontwikkelen kleine, irriterende haren vanaf hun derde groeifase tot verpopping. Een volwassen rups kan duizenden haren hebben, die weerhaken en een irriterende stof bevatten.

Huiduitslag, keelpijn en oogirritaties door eikenprocessierups

Contact met de haren kan jeukende huiduitslag en, minder vaak, keelpijn, ademhalingsmoeilijkheden en oogirritaties veroorzaken. In zeldzame gevallen kan het een allergische reactie veroorzaken. Dit kan gebeuren als mensen of dieren in contact komen met de rupsen, hun nesten en materialen zoals schors of gras die al in contact zijn geweest met de eikenprocessierupsen. De haren kunnen ook door de wind in contact worden geblazen.

Risicoperiode Eikenprocessierups

De grootste risicoperiode is mei tot juli, maar haren kunnen aanwezig zijn op oude nesten en kunnen op elk moment van het jaar worden geblazen of aangeraakt.

Hieronder staan ​​enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen die helpen het risico voor mensen te minimaliseren.

Niet doen bij aanwezigheid van Eikenprocessierups:

  • Wandelen, klussen in de buurt van eikenbomen met eikenprocessierupsen
  • Kinderen laten spelen in leefomgeving eikenprocessierups
  • Zelf nesten of rupsen proberen te verwijderen

Wel doen bij aanwezigheid processierups:

  • Inspecteer uw eiken omgeving regelmatig op tekenen van aanwezigheid van de eikenprocessierups.
  • Schakel een geschikt gekwalificeerde boomkweker of ongediertebestrijdingsdeskundige in om de eikenprocessierupsen uit uw bomen te verwijderen
  • leer kinderen uit de buurt van de eikenbomen met eikenprocessierupsen te blijven

Zalf tegen Jeuk Eikenprocessierups

Al in contact gekomen met de brandharen van de eikenprocessierups? Dan is de kans groot dat er een flinke huiduitslag optreedt. Raadpleeg in ernstige gevallen een apotheker bij oogirritaties en ernstige huidklachten. Ga naar een ongevallen- en spoedkliniek of ga naar uw huisarts als u denkt dat u of iemand die u verzorgt een ernstige allergische reactie heeft gehad.

Eikenprocessierups Zalf

Ons team met deskundige huidtherapeuten heeft een zalf ontwikkeld die de jeuk die de eikenprocessierups heeft veroorzaakt, te verlichten.

De zalf werkt verkoelend en verlichtend en dat al binnen enkele minuten. Bekijk alle eikenprocessierups zalf in onze webshop.

Bekijk onze webshop met processierupszalf >>